U, de petitionaris
Hanneken riedijk robuust vs2

Zet Hanneken van Dordt op haar voetstuk

1.453 ondertekeningen

De oudste stad van Holland verdient een blijvende herinnering aan haar 800ste verjaardag. Stichting Geschenk Dordrecht 800 hoopt het iconisch beeld van Hanneken op de punt van de Stadswerven te realiseren. Het beeld van de Dordtse kunstenaar Gerhard Lentink kijkt uit over het drie rivierenknooppunt.

Petitie

Wij

bewoners van Dordrecht

 

constateren

  • dat veel mensen en bedrijven uit de stad het idee een warm hart toedragen
  • dat de gemeenteraad van Dordrecht in maart 2020 positief gereageerd heeft om het geschenk te aanvaarden
  • dat de Stichting Geschenk Dordrecht 800 (Hanneken van Dordt) zich sterk maakt om het beeld namens alle inwoners en bedrijven als cadeau aan de jarige gemeente Dordrecht te schenken

 

en verzoeken

de gemeenteraad:

  • zich opnieuw positief uit te spreken over het ontwerp van Hanneken van Dordt en de locatie.
  • de kosten van sokkel en fundering van het beeld voor haar rekening te nemen en hiervoor een bedrag van ongeveer twee ton in de gemeentebegroting 2022 op te nemen.
  • mee te werken aan de omgevingsvergunning en indien nodig aan een wijziging van het bestemmingsplan met betrekking tot de punt van de Stadswerven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Dordrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
30-03-2021 
Petitionaris:
Geesken Bloemendal - ter Horst  
Organisatie:
Stichting Geschenk Dordrecht 800 (Hanneken van Dordt) 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie aan geboden aan burgemeester Kolff

Op 10 november is de petitie aangeboden aan burgemeester Kollf. Op dat moment stond de teller van ondertekeningen op 1320 steunbetuigingen. De petitie staat tot minimaal eind januari 2021 open omdat een groeiend aantal mensen alsnog hun steun willen betuigen. Dank voor zover en wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!.

12-11-2020

Het gaat fantastisch, op naar 2020 handtekeningen.

Zet bij uw ondertekening uw woonplaats, postcode en huisnummer. Ruim 500 mensen uit Dordrecht reageerden tot vanmiddag al positief op de ondersteuning voor de komst van Hanneken van Dordt. Wat zijn we daar blij mee; we hebben zelfs al aan de voorzitter van de gemeenteraad gevraagd of we op 10 november het initiatief mogen overhandigen.

+Lees meer...

Met groet, Geesken Bloemendal - ter Horst, Stichting Geschenk Dordrecht 800.

02-11-2020

Wat een start!

Wij zijn enorm blij met het mooie aantal “ondertekenaars”! We hebben slechts één vraag: Aangezien anonieme steunbetuigingen niet meetellen bij het overhandigen van het burgerinitiatief, vragen wij jullie indien mogelijk “anoniem” te veranderen in naam/woonplaats.

Groet, Lex van der Hoek Stichting Geschenk Dordrecht 800.

01-11-2020